Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων


Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κώστας Χατζηπαναγιώτου

Βιογραφικό σημείωμα Γενικού Διευθυντή Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
κ. Κώστα Χατζηπαναγιώτου

Ο κ. Χατζηπαναγιώτου γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1961 στη Λευκωσία. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο το 1978. Παρακολούθησε πτυχιακές σπουδές στην Εφαρμοσμένη Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μεταπτυχιακά στη Διαχείριση Βιομηχανικών Αποβλήτων (Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας – ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ), την Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Πανεπιστήμιο Ουαλίας) και στη Διεύθυνση και Δημόσια Διοίκηση (ΜΙΜ). Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών σε θέματα Διαχείρισης Παράκτιων Ζωνών και Γεωχημείας και Ελέγχου της Ρύπανσης Περιβάλλοντος.

Είναι μέλος του ΕΤΕΚ, του Συνδέσμου Γεωλόγων και Μεταλλειολόγων και του International Association of Impact Assessment (IAIA) ενώ διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων και Μηχανικών Περιβάλλοντος Κύπρου. Έχει διδάξει σε αρκετά προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα περιβάλλοντος. Διετέλεσε επίσης βασικός εκπαιδευτής στο Κέντρο Εκπαίδευσης του ΕΤΕΚ σε διάφορα θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής και θεματικές ενότητες του περιβάλλοντος.

Από το 1991 είναι στέλεχος του Τμήματος Περιβάλλοντος (πρώην Υπηρεσία Περιβάλλοντος), ασχολούμενος με περιβαλλοντικές μελέτες και θέματα διαχείρισης αποβλήτων και ελέγχου της ρύπανσης. Διατέλεσε Προϊστάμενος διαφόρων Τομέων του Τμήματος Περιβάλλοντος και Αρχιεπιθεωρητής με βάση τους Νόμους για τον Έλεγχο της Ρύπανσης των Νερών/Εδάφους και Διαχείρισης Αποβλήτων.

Από το 1998 μέχρι το 2011 εκπροσώπησε την Κύπρο στο δίκτυο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δίκτυο IMPEL).

Από το 2007-2009 υπηρέτησε ως Σύμβουλος Περιβάλλοντος στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις Βρυξέλλες, όπου και διαπραγματεύτηκε πολλές και σημαντικές οδηγίες που σχετίζονται με την προστασία της φύσης, τη διαχείριση αποβλήτων, τη βιομηχανική ρύπανση καθώς και το πακέτο νομοθετημάτων κλιματικής αλλαγής και ενέργειας σε Συμβούλια Υπουργών Περιβάλλοντος και σε Ευρωπαϊκά Συμβούλια.

Τον Μάρτιο του 2011, διορίστηκε από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας στη θέση του Διευθυντή Τμήματος Περιβάλλοντος. Από την 1η Ιουλίου 2023, προήχθηκε στη θέση του Γενικού Διευθυντή στη νέα Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος, στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Στις 17 Ιουνίου 2024 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Είναι νυμφευμένος με τη Μαρία Χατζηπαναγιώτου και έχει μια θυγατέρα τη Δέσποινα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΔ.jpg (Μέγεθος Αρχείου: 252,9Kb)

Go to top of page