Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων


12 Φεβρουαρίου 2024

Δελτίο Τύπου
Εναρκτήρια Ημερίδα Ενημέρωσης των Πολιτών
της Επαρχίας Πάφου για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων


Πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου η Εναρκτήρια Ημερίδα Ενημέρωσης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων με τίτλο: «Σύγχρονη Επαγγελματική Ανάπτυξη για την Πράσινη και την Ψηφιακή Μετάβαση», στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική» στην Πάφο.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννη Παναγιώτου απηύθυνε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Κέντρου Παραγωγικότητας Κύπρου κ. Μαρία Νικολάου Χρίστου, η οποία σημείωσε ότι «η ενίσχυση των πράσινων και ψηφιακών δεξιοτήτων, των δεξιοτήτων που σχετίζονται με την ασφάλεια και υγεία στο χώρο εργασίας και των δεξιοτήτων που συμβάλουν σε βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών που παράγονται στη χώρα μας, αποτελεί το θεμέλιο για μια ανθεκτική και βιώσιμη οικονομία.»

Στη δική του ομιλία, ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως ο Δήμος Πάφου έχει θέσει ως στόχο την ώθηση στη διά βίου μάθηση και τη διαρκή εκπαίδευση των στελεχών της Δημοτικής Υπηρεσίας. Πρόσθεσε, επίσης, τη σημασία που αποδίδει ο Δήμος Πάφου στην ενημέρωση του συνόλου των πολιτών για την ανάγκη αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους, ώστε όλοι να συμβάλουν στην πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, ενισχύοντας την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ειδικότερα το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου για τη γόνιμη συνεργασία με τον Δήμο Πάφου και συνεχάρη τη Διεύθυνση και τους Λειτουργούς του για το έργο που επιτελούν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων.

Ακολούθησε η παρουσίαση των δράσεων του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, ενώ η ημερίδα ολοκληρώθηκε με μια εξειδικευμένη δίωρη παρουσίαση για τα θέματα της πράσινης ανάπτυξης και του περιβάλλοντος για τα στελέχη του Δήμου Πάφου.

Go to top of page