Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων6 Οκτωβρίου 2023
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

στηρίζει τα άτομα με θαλασσαιμία


Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο «Ετήσιο Παγκύπριο Συνέδριο Θαλασσαιμίας «Thalassaemia 2023Cy», που πραγματοποιήθηκε σήμερα 6 Οκτωβρίου 2023, επανέλαβε την ετοιμότητα της πολιτείας για στήριξη των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και ειδικότερα για τα πολυμεταγγιζόμενα άτομα με θαλασσαιμία.

Επιπρόσθετα, ο κ. Παναγιώτου αναφέρθηκε σε ζητήματα που συζητήθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Παγκύπριου Συνδέσμου Θαλασσαιμίας, και για τα οποία έχουν ήδη προωθηθεί ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός αναφέρθηκε στον περιοδικό επανυπολογισμό της ειδικής παροχής κατά τρόπο που αυτή να αυξάνεται κατά αναλογία της αύξησης των εισφορών, στη δυνατότητα μείωσης των αναγκαίων ασφαλιστικών μονάδων για τη θεμελίωση δικαιώματος καταβολής της ειδικής παροχής στην ηλικία των 50 ετών και στο ενδεχόμενο διατήρησης της καταβολής της ειδικής παροχής μετά το 63ο της ηλικίας και μέχρι το 65ο έτος.

Go to top of page