Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων


10 Ιουνίου 2024

Δελτίο Τύπου
Ο Υπουργός Εργασίας μεταβαίνει στη Γενεύη για τη Γενική Διάσκεψη του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO)

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου μεταβαίνει σήμερα στη Γενεύη της Ελβετίας ως επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας των κοινωνικών εταίρων στην 112η Σύνοδο της Γενικής Διάσκεψης του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO).

Ο Υπουργός Εργασίας θα είναι ομιλητής στην Ολομέλεια της Συνόδου με αντικείμενο την ανάγκη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου και στην ιδρυτική σύνοδο της Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Κοινωνική Δικαιοσύνη με θέμα την ενίσχυση του κοινωνικού διάλογου για την ευημερία της κοινωνίας.

Παράλληλα, ο κ. Παναγιώτου θα συναντηθεί με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, και θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του Υπουργούς καθώς και με ηγετικά στελέχη ευρωπαϊκών και διεθνών εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Επίσης, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις του Υπουργού Εργασίας με εξειδικευμένους τεχνοκράτες του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας για την προώθηση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης και την ενίσχυση της επάρκειας των μισθών σύμφωνα με την κυβερνητική πολιτική και το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Εργασίας μεταβαίνει στη Γενεύη για τη Γενική Διάσκεψη του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO)

Go to top of page