Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κυριάκος Ι. Κούσιος επισκέφθηκε σήμερα υποστατικά Μεταποίησης, στη Βιομηχανική Περιοχή Εργατών. Οι επισκέψεις εντάσσονται στο πλαίσιο εκστρατείας ευαισθητοποίησης των εργοδοτών, των εργοδοτουμένων, των εμπλεκόμενων φορέων και του κοινού για τη βελτίωση των επιπέδων ασφάλειας και υγείας στον εργασιακό χώρο. Η εκστρατεία με Όραμα Μηδέν Εργατικά Ατυχήματα, εντατικοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία 2022, από τις 24 μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται σήμερα με τις επισκέψεις του αρμόδιου Υπουργού.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων συζητήθηκαν θέματα εργασίας, με έμφαση στην ασφάλεια, την υγεία και την ευημερία των εργαζομένων, καθώς και την αειφόρο ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

O Υπουργός Εργασίας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι είναι τιμή για την Κύπρο να έχουμε τέτοιες εταιρείες, οι οποίες θέτουν υψηλούς στόχους στα θέματα Ασφάλειας και Υγείας και μας τιμούν στο εξωτερικό. Εταιρείες που εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς και που ταυτόχρονα σέβονται το προσωπικό τους. Ο κ. Κούσιος συνεχάρη τις εταιρείες τόσο για την εμπορική τους επιτυχία όσο και για τον σεβασμό προς τους υπαλλήλους τους, που είναι πολυδιάστατος.

Κατά τις επισκέψεις συνόδευαν τον Υπουργό εκπρόσωποι των Οργανώσεων των Κοινωνικών Εταίρων και Λειτουργοί του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
01 Νοεμβρίου 2022

Επίσκεψη Υπουργού σε Υποστατικά Μεταποίησης σε Βιομηχανική Περιοχή Επίσκεψη Υπουργού σε Υποστατικά Μεταποίησης σε Βιομηχανική Περιοχή Επίσκεψη Υπουργού σε Υποστατικά Μεταποίησης σε Βιομηχανική Περιοχή

Go to top of page