Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων


Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων παρουσίασε στους κοινωνικούς εταίρους συμβιβαστική πρόταση για την ΑΤΑΟ Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου παρουσίασε σήμερα στους κοινωνικούς εταίρους το περιεχόμενο της συμβιβαστικής πρότασης με στόχο την κατάληξη σε μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία για το θέμα της ΑΤΑ.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Παναγιώτου ανέφερε:

«Η οικονομία μας και η κοινωνία μας χρειάζονται ομαλότητα και σταθερότητα για να έχουμε ανάπτυξη και συνοχή. Το διεθνές οικονομικό περιβάλλον είναι ασταθές και οι γεωπολιτικές συνθήκες δημιουργούν έκρυθμες καταστάσεις. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε εργατική ειρήνη και πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία για το θέμα της ΑΤΑ».

«Η Κυβέρνηση», συνέχισε, «έχει διεξάγει εκτενή κοινωνικό διάλογο και, για να βοηθήσει στην προσπάθεια για συμβιβασμό, έχει καταθέσει συμβιβαστική πρόταση, σύμφωνα με τις δυνατότητες της οικονομίας και στα πλαίσια της δημοσιονομικής πειθαρχίας, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας».

Ένας συμβιβασμός, πρόσθεσε, δεν μπορεί να ικανοποιεί απόλυτα καμιά πλευρά, αλλά είναι απαραίτητος για το συλλογικό καλό και για το δημόσιο συμφέρον.

«Αναμένουμε», κατέληξε, «ότι οι κοινωνικοί εταίροι θα προσεγγίσουν την συμβιβαστική πρόταση της Κυβέρνησης με νηφαλιότητα, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, και αισιοδοξώ ότι κατά την συνάντησή μας την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει θετική ανταπόκριση».

Ο Υπουργός παρουσίασε συμβιβαστική πρόταση για την ΑΤΑ

Go to top of page