Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων


19 Ιανουαρίου 2024
Δελτίο Τύπου

Ο Υπουργός Εργασίας στην Πορεία Αγάπης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ': "Ο αγώνας συνεχίζεται και βασίζεται στην ενότητα"


Τελέσθηκαν σήμερα οι ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ', που οργανώνει το Ιστορικό Πολιτιστικό Κέντρο Μακαρίου Γ’ Παναγιάς, κάθε χρόνο ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, στη γενέτειρα του, Παναγιά. Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν το θρησκευτικό μνημόσυνο στην Ιερά Μονή Χρυσορρογιατίσσης, την Πορεία Αγάπης Αρχ. Μακαρίου Γ' από το μοναστήρι προς την κοινότητα, και την κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα στην πλατεία της κοινότητας.

Της Πορείας Αγάπης ηγήθηκε φέτος ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου που εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο.

Ο Υπουργός Εργασίας παραλλήλισε την μεγάλη πορεία του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με την μεγάλη πορεία του κυπριακού λαού προς την ελευθερία, ο αγώνας για την οποία συνεχίζεται με απαραίτητη προϋπόθεση την ενότητα. Ο κ. Παναγιώτου επεσήμανε την καθοριστική συμβολή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στους αγώνες για την αυτοδιάθεση και την απελευθέρωση, ενάντια στην τουρκανταρσία και στην τρομοκρατία, απέναντι στο πραξικόπημα και στην εισβολή. Ειδικότερα αναφέρθηκε στη σημασία της διάκρισης του εφικτού και του ευκταίου, στην σημαντικότητα του ιστορικού συμβιβασμού της ομοσπονδίας καθώς και στην διαχρονικότητα της τουρκικής επεκτατικότητας που παρεμποδίζει την λύση και την επανένωση. Ο Υπουργός ανέφερε επίσης ότι "για την συνέχιση του αντικατοχικού αγώνα είναι απαραίτητη η ανάπτυξη της οικονομίας και η συνοχή της κοινωνίας" ενώ υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενότητα τόνισε τα εξής: "Ένας λαός, μία πατρίδα, ένα κράτος, μία χώρα: Ο κυπριακός λαός και η Κυπριακή Δημοκρατία".

Ο Κώστας Χριστοδούλου, πρόεδρος του Ιστορικού Πολιτιστικού Κέντρου Μακαρίου Γ΄ Παναγιάς στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο, στην προσφορά και στην διεθνή ακτινοβολία του Αρχιεπίσκοπου Μακαρίου, ευχαρίστησε τους συντελεστές των εκδηλώσεων και απένειμε τα βραβεία στους μαθητές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό συγγραφής έκθεσης για τον Μακάριο.

Ο Υπουργός Εργασίας στην Πορεία Αγάπης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ': Ο Υπουργός Εργασίας στην Πορεία Αγάπης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ': Ο Υπουργός Εργασίας στην Πορεία Αγάπης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ':

Go to top of page