Κυπριακή Δημοκρατία
Κυπριακή Δημοκρατία - Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας

ΑνακοινώσειςΔιαγωνισμός Αφίσας 2018 - 2019 με θέμα «Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία»
Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προκηρύσσει και φέτος, για δέκατη έβδομη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού τον Διαγωνισμό Αφίσας 2018 - 2019 με θέμα «Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία», μεταξύ των μαθητών των Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η επίδειξη μεγαλύτερου ενδιαφέροντος για τα θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία και η ευαισθητοποίηση των μαθητών στον τομέα της πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών. Προτρέπονται όλα τα Σχολεία όπως ενθαρρύνουν τους μαθητές τους να συμμετάσχουν στον εν λόγω Διαγωνισμό, μέσω του οποίου προωθείται η ανάπτυξη συνείδησης ασφάλειας και υγείας, αποκομίζοντας έτσι γνώσεις οι οποίες θα τους φανούν χρήσιμες ως μελλοντικοί εργοδότες και εργαζόμενοι.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας θα αθλοθετήσει το Διαγωνισμό με χρηματικά έπαθλα αξίας €300 (πρώτο βραβείο), €200 (δεύτερο βραβείο) και €100 (τρίτο βραβείο), και η απονομή των βραβείων θα γίνει στη διάρκεια της Τελετής Λήξης της Εβδομάδας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία 2019 η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2019. Επιπρόσθετα, η αφίσα που θα πάρει το πρώτο βραβείο θα εκτυπωθεί σε μέγεθος Α3 προκειμένου να αξιοποιηθεί για προβολή των θεμάτων ασφάλειας και υγείας σε σχολεία και χώρους εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες...