Κυπριακή Δημοκρατία
Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Διεθνείς Σχέσεις

Διεθνείς Σχέσεις


Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης


Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης είναι διεθνής, επιστημονικός οργανισμός που σκοπό του έχει τη συγκέντρωση ειδικών σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης, τόσο από το χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και από ολόκληρο το κόσμο, για τη δημιουργία μιας βάσης για προβληματισμό και ανταλλαγής απόψεων.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης ιδρύθηκε το 1968 και από την ίδρυση του προωθεί τη συνεργασία μεταξύ ειδικών σε θέματα κοινωνικής προστασίας. Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης εγγυάται αμερόληπτη και έγκαιρη πληροφόρηση πάνω σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης που απασχολούν τις χώρες της Ευρώπης.

Η ομάδα του Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης αποτελείται από γνωστούς αναλυτές των θεμάτων κοινωνικής ασφάλισης και συνεργάζεται με Ευρωπαίους ειδικούς. Έχει περίπου 400 μέλη τα οποία είναι ερευνητές που απασχολούνται σε επιστημονικά ινστιτούτα, ινστιτούτα κοινωνικών ασφαλίσεων και κυβερνητικούς οργανισμούς και προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων όπως: δικηγόροι, οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι, αναλογιστές και άλλοι.

Η Κύπρος έγινε μέλος του Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης το 1992. Το 1999 διοργανώθηκε στη χώρα μας σεμινάριο από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα 'Εργασιακά πρότυπα και κοινωνική προστασία.'ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Ρύθμιση Ληξιπρόθεσμων Κοινωνικών Εισφορών

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Έφορος Ιδρυμάτων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών

Cyprus Flight Pass

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Αριάδνη - Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Ενημερωτικοί Οδηγοί

Στατιστικά Στοιχεία

Καν'το ηλεκτρονικα

Συντονισμός Συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλειας στην Ε.Ε.

Διαδικτυακή Υπηρεσία του Κέντρου Παραγωγικότητας ''Ενημέρωσε με''

The Cyprus Social Insurance Scheme

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΜΙΜ

Σύστημα πληροφόρησης για την Εσωτερική Αγορά Internal Market Information System (IMI)

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

e-procurment

Οπτικοακουστικά

Κύπρος και Ομοσπονδία