Ελληνικά | Turkçe
FAQ | Site Map | Links | Contact Us
Κυπριακή ΔημοκρατίαΥπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας
Αναζήτηση: Αναζήτηση

Bilateral Cooperation Norway Grants

English

ΕκτύπωσηΕκτύπωσηΔημοσιογραφική Διάσκεψη και Ανακοινώσεις Τύπου

Στις 22/5/2015 και ώρα 10:00 πμ στα Κεντρικά Γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, πραγματοποιήθηκε Δημοσιογραφική Διάσκεψη με σκοπό την ενημέρωση για την έναρξη ενός σημαντικού Έργου του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που υλοποιούν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και αφορά τη Μετεξέλιξη της Στέγης «Νέα Ελεούσα» σε Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών σε ημερήσια βάση για Άτομα με Πολλαπλές Αναπηρίες.

Η Διευθύντρια Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας κ. Τούλα Κούλουμου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Έργο απαντά στις σύγχρονες ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρίες και συμβάλει στη μέριμνα του Κράτους για τα άτομα αυτά. Στη συνέχεια ανάπτυξε το σκοπό του Έργου και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του αναφερόμενου Κέντρου.

Συγκεκριμένα, το Έργο στοχεύει στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών φροντίδας προς τα άτομα που διαμένουν και στα Σπίτια στην Κοινότητα που λειτουργούν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και σε μελλοντικό στάδιο την εξυπηρέτηση αριθμού πολιτών με πανομοιότυπες ανάγκες που διαμένουν με τις οικογένειες τους.

Το Κέντρο θα στεγάζεται στο κτίριο της Στέγης «Νέα Ελεούσα» και θα φέρει διαφορετικό όνομα βέβαια, αφού η Στέγη Νέα Ελεούσα δεν υπάρχει πλέον. Το κτίριο θα προσαρμοστεί και θα υποβληθεί στις αναγκαίες κτιριακές εργασίες ώστε να προσαρμοστεί στις ανάγκες ενός σύγχρονου Κέντρου Παροχής Υπηρεσιών που θα προσφέρει αναβαθμισμένα υποστηρικτικά προγράμματα, στα άτομα με αναπηρίες.

Τα προγράμματα που θα προσφέρονται είναι η φυσιοθεραπεία, η μουσικοθεραπεία, η εργοθεραπεία, η κινησιοθεραπεία κ,ά., που αποδεδειγμένα συμβάλουν ουσιαστικά στην ευημερία και ενεργοποίηση των δυνατοτήτων των ατόμων με πολλαπλές αναπηρίες και θα παραδίδονται πάνω σε μια οργανωμένη βάση πολυθεματικής προσέγγισης σε ένα καλά σχεδιασμένο και εργονομικό χώρο.

Το 59.42% του κόστους του Έργου με ποσό €379.225, θα καλυφθεί από τον ΕΟΧ στα πλαίσια του κονδυλιού τους για τη χρηματοδοτική περίοδο 2009 - 2014 μέσω της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης και το υπόλοιπο ποσό ύψους €150.775 από Εθνικούς Πόρους.

Μετά το τέλος της παρουσίασης του Έργου και των δράσεων του, η κ. Κούλουμου απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. για το θέμα.

Για την εξέλιξη του Έργου, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας θα προβαίνουν σε ενημέρωση των Μ.Μ.Ε. σε τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι την ολοκλήρωση του, τον Απρίλιο του 2016.

ocx Ομιλία Προϊστάμενης του Τομέα Ανάπτυξης Προσωπικού και Κρατικών Ιδρυμάτων.docx
ocx Ομιλία της Διευθύντριας Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.docx
Αρχείο Acrobat Reader Δημοσίευμα Εφημερίδας Πολίτης.pdf
Αρχείο Acrobat Reader 1ο Δελτίο Τύπου, 22.5.15.pdf
Αρχείο Acrobat Reader 2ο Δελτίο Τύπου, 21.10.15.pdf
Αρχείο Acrobat Reader 3ο Δελτίο Τύπου, 19.1.2016.pdf
Kατεβάστε το Acrobat Reader