Ελληνικά | Turkçe
FAQ | Site Map | Links | Contact Us
Κυπριακή ΔημοκρατίαΥπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας
Αναζήτηση: Αναζήτηση

Bilateral Cooperation Norway Grants

English

ΕκτύπωσηΕκτύπωσηΜετεξέλιξη της Στέγης «Νέα Ελεούσα» σε Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών

Η Στέγη «Νέα Ελεούσα» λειτούργησε σαν Ίδρυμα 24ωρης φροντίδας, προωθώντας την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση των ατόμων με πολλαπλές αναπηρίες και σοβαρή νοητική στέρηση από το 1977. Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ξεκίνησαν την αποϊδρυματοποίηση των ενοίκων της Στέγης «Νέα Ελεούσα» από το 1996 η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2015, με την τοποθέτηση όλων των ενοίκων της Στέγης σε μικρές δομές στην κοινότητα.

Το κτίριο της Στέγης Νέα Ελεούσα, το οποίο έχει ονομαστεί «Ίριδα», είναι σε διαδικασία μετεξέλιξης σε Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών σε Ημερήσια Βάση. To κτίριο έχει ανακαινιστεί και καινούριος εξοπλισμός θα εγκατασταθεί σύντομα για να καλύψει τις ανάγκες της ομάδας στόχου. Ο Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου επιδοτεί το Έργο με ποσοστό 59.42% και το 40.58% θα συμπληρωθεί από Εθνικούς Πόρους.

Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα άτομα με πολλαπλές αναπηρίες που διαμένουν στις Κρατικές Δομές, καθώς διάφορα προγράμματα βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης, ώστε τα άτομα αυτά να κερδίζουν το δικαίωμα τους για κοινωνική ενσωμάτωση και αποκατάσταση, ως πολίτες με πλήρη δικαιώματα.

Αρχείο Acrobat Reader Ανάρτηση πινακίδας στο χώρο που θα λειτουργήσει το Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών - Sign placed at Day Care Center premisses.pdf
Kατεβάστε το Acrobat Reader