Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Γενικός Διευθυντής Βιογραφικό Σημείωμα

Βιογραφικό ΣημείωμαΧρίστος Μαληκκίδης


  Ο Χρίστος Μαληκκίδης ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στις 12.4.2018. Προηγουμένως και για την περίοδο από 15.11.2010 μέχρι 11.4.2018, υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής στο Υπουργείο Άμυνας.

  Φοίτησε με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1975-1980) και είναι Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός.

  Φοίτησε με υποτροφία στο Clarkson University των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής από όπου απέκτησε τον τίτλο MSc Chemical Engineering το 1982.

  Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master in Public Sector Management από το Cyprus International Institute of Management (CIIM).

  Παρακολούθησε εξειδικευμένα προγράμματα σε θέματα Ελέγχου Βιομηχανικής Ρύπανσης και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης στη Γερμανία και στο Argonne National Laboratory στο Σικάγο των ΗΠΑ. Τον Ιούνιο του 2011 παρακολούθησε το πρόγραμμα “Leaders in Development: Managing Change in a Dynamic World” στο Kennedy School του πανεπιστημίου Harvard των ΗΠΑ.

  Την περίοδο 1982-1986 εργάστηκε στη βιομηχανία και έχει μεγάλη εμπειρία στους τομείς των βιομηχανικών διεργασιών και στον ποιοτικό έλεγχο.

  Το Μάιο του 1986 διορίστηκε στην Δημόσια Υπηρεσία, στο Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ως Επιθεωρητής Περιβαλλοντικής Ρύπανσης. Εργάστηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για 20 χρόνια και υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις, μεταξύ των οποίων και στη θέση του Ανώτερου Λειτουργού Επιθεώρησης Εργασίας, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Ελέγχου Βιομηχανικής Ρύπανσης στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

  Τον Ιούλιο του 2006 διορίστηκε στη θέση του Διευθυντή Εμπορίου και Βιομηχανίας στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και υπηρέτησε στη θέση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών μέχρι τις 14.11.2010.

  Στις 15.11.2010 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής στο Υπουργείο Άμυνας.

  Την περίοδο 2010-2018, ως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, εκπροσωπούσε τη Κύπρο στις συναντήσεις του Εκτελεστικού Σώματος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας σε σύνθεση Εθνικών Διευθυντών Εξοπλισμών, Διευθυντών Δυνατοτήτων και Διευθυντών Έρευνας και Τεχνολογίας.

  Τη περίοδο 2010-2011 ο Χρίστος Μαληκκίδης εκπροσώπησε την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας.

  Ο Χρίστος Μαληκκίδης εκπροσώπησε την Κύπρο σε διάφορες συναντήσεις και διασκέψεις στο εξωτερικό και ήταν μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Κύπρου – Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα Eλέγχου Βιομηχανικής Ρύπανσης.

  Από το Δεκέμβριο του 2005 μέχρι το Δεκέμβριο του 2007 υπηρέτησε ως Εκλελεγμένο Μέλος στην Επιτροπή Εφαρμογής (Implementation Committee) της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τη Διασυνοριακή Ατμοσφαιρική Ρύπανση σε Μεγάλη Απόσταση και των οκτώ Πρωτοκόλλων της. Έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα εφαρμογής και λειτουργίας των Διεθνών Συμβάσεων των Ηνωμένων Εθνών.

  Διορίσθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και υπηρέτησε σε Διοικητικά Συμβούλια διαφόρων Οργανισμών Δημοσίου Δικαίου. Την περίοδο Οκτωβρίου 2007 – Σεπτεμβρίου 2010 ήταν Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών (ΚΟΔΑΠ). Την περίοδο Μαρτίου 2007 – Νοεμβρίου 2010 ήταν Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Ποιότητας (ΚΟΠΠ – Εθνικός Οργανισμός Διαπίστευσης).

  Τον Ιανουάριο του 2009 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη των Μαρίνων στην Κύπρο και υπηρέτησε στη θέση αυτή μέχρι το Μάιο του 2013.

  Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων και μελετών σε εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά στους τομείς της Πολιτικής Ιστορίας, της Βιοτεχνολογίας και της Περιβαλλοντικής διαχείρισης και τεχνολογίας.


  Απρίλιος 2018

Έντυπα / Αιτήσεις

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2019

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

ΣΧΕΔΙΟ ΕΣΤΙΑ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ
KAI ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Εργατικές Διαφορές/Μεσολάβηση

Δωρεάν Προγράμματα Κατάρτισης

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

EURES

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΤΩΡΑ

Δικτυακή πύλη:

Επιτροπή Ισότητας των Φύλων

Like us on Facebook

ILO

Cyprus Portal

eProcurement

Εκστρατεία Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

ΔΙΑΘΡΩΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ