Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Γενικός Διευθυντής Βιογραφικό Σημείωμα

Βιογραφικό ΣημείωμαΑνδρέας Ζαχαριάδης


Ο Ανδρέας Ζαχαριάδης γεννήθηκε στη Λευκωσία την 1 Δεκεμβρίου 1967. Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας (1986) και σπούδασε Οικονομικά και Λογιστική [B.Sc. (Hons) Business Economics and Accounting] στο Πανεπιστήμιο Southampton του Ηνωμένου Βασιλείου (1991). Στη συνέχεια εργάστηκε σε ελεγκτικό οίκο του Ηνωμένου Βασιλείου και απέκτησε το επαγγελματικό προσόν του εγκεκριμένου λογιστή-ελεγκτή του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ACA).

Επέστρεψε στην Κύπρο το 1994, εργάστηκε σε ελεγκτικό οίκο μέχρι το 1997 οπόταν διορίστηκε Λογιστής στο Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας. Αρχικά υπηρέτησε ως Προϊστάμενος της οικονομικής και δημοσιονομικής διαχείρισης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το 2000 μετακινήθηκε στην τότε Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου, αναλαμβάνοντας τα θέματα εναρμόνισης της Υπηρεσίας με το Κοινοτικό Κεκτημένο. Το 2002 προήχθηκε στη θέση Ανώτερου Λογιστή και το 2003 τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Δημοσίων Συμβάσεων του Γενικού Λογιστηρίου, αναλαμβάνοντας την εναρμόνιση της Κυπριακής Νομοθεσίας με τις Κοινοτικές Οδηγίες περί Δημοσίων Συμβάσεων καθώς και την ομαλή εφαρμογή της στο Δημόσιο τομέα.


Το 2006 διορίστηκε ως Πρώτος Λειτουργός Εσωτερικού Ελέγχου στη νεοσύστατη τότε Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου όπου, εκτός της διενέργειας εσωτερικού ελέγχου στα διάφορα Υπουργεία/Τμήματα/Υπηρεσίες, ασχολείτο με τον έλεγχο των συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγραμμάτων.


Διορίστηκε Βοηθός Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας στις 3 Νοεμβρίου 2010, σύμφωνα με το άρθρο 126 του Συντάγματος, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στις 1.9.2020 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Είναι νυμφευμένος με τη Ρένα και έχει δύο παιδιά, τη Μαρία και τον Ζάχο.
Σεπτέμβριος 2020


Στρατηγική για την Κοινωνική Πολιτική 2022-2027

Μέτρα στήριξης για αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Επίδομα Τέκνου και Επίδομα Μονογονεϊκής Οικογένειας

ΣΧΕΔΙΟ ΕΣΤΙΑ

Κορωνοϊός

Έντυπα / Αιτήσεις

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ
KAI ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Εργατικές Διαφορές/Μεσολάβηση

ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Δωρεάν Προγράμματα Κατάρτισης

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Cyprus Flight Pass

EURES

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΤΩΡΑ

Επιτροπή Ισότητας των Φύλων

Like us on Facebook

ILO

Ασφαλές Διαδίκτυο