Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Οργανισμοί κάτω από την Εποπτεία του Υπουργείου Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Ο νέος Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Χάρης Γεωργιάδης ανέλαβε τα καθήκοντα του - 01/03/2013


Ο νέος Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Χάρης Γεωργιάδης ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντα του μετά από τη σύντομη τελετή παράδοσης του χαρτοφυλακίου από την απελθούσα Υπουργό κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

«Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για ένα δύσκολο και ευαίσθητο τομέα της διακυβέρνησης σε μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή», είπε ο νέος Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιό του από την κα Χαραλάμπους.

«Θεωρώ πως η ανεργία αποτελεί την πιο οδυνηρή συνέπεια της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε και η αντιμετώπισή της είναι κορυφαίος στόχος της νέας διακυβέρνησης. Πρέπει συλλογικά και αποφασιστικά να δουλέψουμε για να δημιουργήσουμε τη νέα αναπτυξιακή προοπτική. Πρέπει να κινηθεί η αγορά, πρέπει να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις, πρέπει να ενθαρρυνθούν και να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις του τόπου για να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Δεν υπάρχουν ούτε εύκολες, ούτε γρήγορες λύσεις. Εάν υπήρχαν εύκολες ή γρήγορες λύσεις και η απερχόμενη Κυβέρνηση και η απερχόμενη Υπουργός θα τις είχε επιχειρήσει. Τα πράγματα είναι δύσκολα, θα χρειαστεί χρόνος και προσπάθεια. Ενδεχομένως μάλιστα τα πράγματα να χειροτερέψουν προτού αρχίσουν να βελτιώνονται», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, εκφράζοντας αισιοδοξία για καλύτερες μέρες. «Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, το δίκτυ της κοινωνικής προστασίας πρέπει να είναι αποτελεσματικό και να καλύπτει αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη», κατέληξε.

Απευθυνόμενους στους εργαζόμενους και στους εργοδότες ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Θεωρώ ότι και οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες, αλλά και οι οργανωμένοι φορείς που τους εκπροσωπούν, έχουν και την ωριμότητα και τη σοβαρότητα που οι καιροί επιβάλλουν και προσβλέπω στη στενή και συστηματική συνεργασία μαζί τους».

Η απελθούσα Υπουργός κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους, υπογράμμισε κατά την τελετή παράδοσης ότι «το έργο του νέου Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Χάρη Γεωργιάδη είναι δύσκολο, γιατί στη δίνη μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει και τον δικό μας τον τόπο, αυτό το Υπουργείο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή γιατί αφορά και μεγάλα θέματα πολιτικής όπως είναι η αγορά εργασίας. Αφορά όμως πάνω από όλα τους πολίτες και την ποιότητα ζωής των πολιτών, με ό,τι αυτός ο όρος περικλείει».

«Παραλαμβάνετε ένα Υπουργείο, το οποίο έχει πολλά και άξια στελέχη, τα οποία έχουν αποδείξει αυτά τα πέντε χρόνια ότι ξέρουν ‘να τραβούν το κουπί’ και να μοχθούν», πρόσθεσε η κα Χαραλάμπους, η οποία ανέφερε ότι το Υπουργείο, αυτά τα πέντε χρόνια, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή αυτών των δυσκολιών, αλλά παρά τις δυσκολίες «καταφέραμε να ανοίξουμε καινούριους δρόμους, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα θέματα της στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, αλλά και ταυτόχρονα προσπαθήσαμε να στηρίξουμε την αγορά εργασίας της Κύπρου μέσα σε μία δύσκολη περίοδο. Μέσα σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα δύσκολο και γεμάτο προκλήσεις, προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε τα καθημερινά ζητήματα που ήταν πολλά και δύσκολα και ταυτόχρονα να καταθέσουμε τους θεμελιούς για κάποιες σημαντικές πολιτικές».

Συγχαίροντας τον νέο Υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του και ευχόμενη ό,τι καλύτερο προς την εκπλήρωση των στόχων, είπε: «Εύχομαι κάθε επιτυχία για το καλό του τόπου. Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι το Υπουργείο του διαλόγου, το Υπουργείο που προσπαθεί μέσα από τις αντιθέσεις να συνθέτει για το κοινό συμφέρον και το κοινό καλό. Ένα μεγάλο κεφάλαιο της δουλειάς του Υπουργείου αφορά στις εργασιακές σχέσεις, οι οποίες στις σημερινές συνθήκες έχουν τεράστια σημασία στην κοινή προσπάθεια που πρέπει όλοι να καταβάλουμε για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε την κα Χαραλάμπους για τις προσπάθειες που κατέβαλε αυτά τα πέντε χρόνια, λέγοντας: «Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω εσάς κα Υπουργέ. Διαφωνίες ως προς τις πολιτικές επιλογές που ίσως θεωρούμε ως τις πιο αποτελεσματικές, τις έχουμε. Θεωρώ όμως πως οι δικές σας προσπάθειες ήταν και ειλικρινείς και σημαντικές».Σχετικά Αρχεία:
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ.docx

Στρατηγική για την Κοινωνική Πολιτική 2022-2027

Μέτρα στήριξης για αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Επίδομα Τέκνου και Επίδομα Μονογονεϊκής Οικογένειας

ΣΧΕΔΙΟ ΕΣΤΙΑ

Κορωνοϊός

Έντυπα / Αιτήσεις

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ
KAI ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Εργατικές Διαφορές/Μεσολάβηση

ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Δωρεάν Προγράμματα Κατάρτισης

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Cyprus Flight Pass

EURES

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΤΩΡΑ

Επιτροπή Ισότητας των Φύλων

Like us on Facebook

ILO

Ασφαλές Διαδίκτυο