Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κέντρο Παραγωγικότητας

«Η Παραγωγικότητα στην Εκπαίδευση» - Σχολικοί Διαγωνισμοί – Εκπαιδευτικό Υλικό

Στο πλαίσιο του Έργου "Ενσωμάτωση της έννοιας της Παραγωγικότητας στην Εκπαίδευση" που υλοποιείτο από το Κέντρο Παραγωγικότητας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, προκυρυσσόταν κάθε χρόνο σχολικός διαγωνισμός ο οποίος απευθυνόταν σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, ετοιμαζόταν εκπαιδευτικό υλικό με θέμα την Παραγωγικότητα το οποίο απευθυνόταν σε μαθητές.

Παλαιότεροι Διαγωνισμοί


10ος Διαγωνισμός "Η Παραγωγικότητα στην Εκπαίδευση", Σχολική Χρονιά 2017-2018


Συγκεντρωτικός Πίνακας Βραβευθέντων Σχολείων


Εκπαιδευτικό Υλικό


"Δουλεύουμε σωστά πάμε μπροστά". Τηλεοπτικό σποτ που αναπτύχθηκε από το ΚΕΠΑ στο πλαίσιο της Εκστρατείας ευαισθητοποίησης του κοινού για την παραγωγικότητα


Ταινία "Φοίβος ο Παραγωγικός" - για μαθητές του Γυμνασίου, Λυκείου και Τεχνικών Σχολών
Ο Φοίβος, έφηβος και πρωταγωνιστής στην ταινία, διηγείται στο πρώτο μέρος τις συνήθειες που ο ίδιος ακολουθεί στην καθημερινότητα του, ώστε να είναι αποδοτικός και παραγωγικός. Αποδεικνύει έμπρακτα πως η καλή απόδοση στο σχολείο δεν απαιτεί πιο επίπονη δουλειά αλλά πιο "έξυπνη". Στο δεύτερο μέρος, ο Φοίβος μαθαίνει περισσότερα για την έννοια της παραγωγικότητας στον εργασιακό τομέα και τη σύνδεσή της με την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία.


Παιδικό Βιβλίο " Θρασύβουλος το Θαυμαστικό" - για μαθητές του Δημοτικού
Το βιβλίο μέσα από την καθημερινή ζωή ενός ήρωα, μεταφέρει στα παιδιά θετικά μηνύματα για την παραγωγικότητα όπως ο προγραμματισμός, η οργάνωση, η αποφυγή της σπατάλης, η ανάπτυξη της ομαδικότητας, της συνεργασίας και της δημιουργικής σκέψης. Περιλαμβάνει ευχάριστα παιχνίδια και εργασίες που προσελκύουν το ενδιαφέρον των μαθητών. Προσφέρεται για ατομική ανάγνωση αλλά και για ανάπτυξη συζήτησης μεταξύ του εκπαιδευτικού και των μαθητών στην τάξη.


Ηλεκτρονικό Παιγνίδι " Μια παραγωγική μέρα! - Παρέα με το Θρασύβουλο το Θαυμαστικό" - για μαθητές του Δημοτικού

Το ηλεκτρονικό παιγνίδι "Μια παραγωγική Μέρα! - παρέα με το Θρασύβουλο το θαυμαστικό", στόχο έχει να φέρει σε επαφή, παιδιά ηλικίας 7-13 χρόνων, με την έννοια της παραγωγικότητας. Μέσα από τη διαδικασία παρασκευής σοκολάτας, τα παιδιά μαθαίνουν πώς σε λιγότερο χρόνο, με τα κατάλληλα υλικά και εξοπλισμό μπορούν να γίνουν πιο παραγωγικοί και όχι σπάταλοι.


Συχνές Ερωτήσεις - "Μάθετε για την Παραγωγικότητα"


Ψηφιακό Μάθημα για την Παραγωγικότητα


Το μάθημα απευθύνεται σε επιχειρηματίες, εργαζόμενους, εκπρόσωπους των Κοινωνικών Εταίρων και το ευρύ κοινό και είναι διαθέσιμο για ελεύθερη χρήση μέσω του συστήματος Ηλεκτρονικής Μάθησης του ΚΕΠΑ e-gnosis. Κάνοντας χρήση κειμένου, ήχου, εικόνας, προσομειώσεων και βίντεο, το ψηφιακό υλικό προσεγγίζει την έννοια και τη σημασία της μέτρησης της παραγωγικότητας, τους παράγοντες που την επηρεάζουν και τρόπους βελτίωσής της. Περιλαμβάνει παρουσίαση καλών πρακτικών, δοκίμια αυτοαξιολόγησης και βιντεοσκοπημένες παρεμβάσεις από εκπροσώπους αρμόδιων φορέων.


Για Εγγραφή:

      Κάνετε εγγραφή στο σύστημα e-gnosis και στη συνέχεια εγγραφείτε στο μάθημα "Η έννοια και σημασία της Παραγωγικότητας και οι τρόποι μέτρησης και βελτίωσής της στην κατηγορία Παραγωγικότητα/Επιχειρηματικότητα
      Για να παρακολουθήσετε το μάθημα, επιλέγετε το ταπ "τα μαθήματά μου" για να παρουσιαστεί ο τίτλος και πατήστε στον τίτλο και μετά στο κουμπί "Έναρξη".

Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στη Λειτουργό:

κ. Χριστιάνα Χριστοδούλου, Λειτουργός Παραγωγικότητας
Τηλ.: 22806119, E-mail: cchristodoulou@kepa.mlsi.gov.cy


Προγράμματα Κατάρτισης

Μεσογειακό Ινστιτούτου Διεύθυνσης

Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ

Επιλογή Συνεργατών/ Εκπαιδευτών για τα προγράμματα του ΚΕΠΑ / MIM

Ενημέρωσέ με

Ανανέωση Άδειας Τεχνιτών Οχημάτων

Απογραφή Πληθυσμού 2021

Κώδικας Πρακτικής της Δημόσιας Υπηρεσίας