Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κέντρο Παραγωγικότητας

Εθνικοί/Ευρωπαϊκοί Διαγωνισμοί Δεξιοτήτων EuroskillsΠροκήρυξη 6ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων
SkillsCyprus 2020


  Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έχει καταστεί από το 2008, μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Προώθηση των Δεξιοτήτων Worldskills Europe και εκπροσωπείται στον Οργανισμό από το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου (ΚΕΠΑ).
  Κυριότερη δραστηριότητα του οργανισμού είναι η, ανά διετία, διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων Euroskills, ο οποίος αποτελεί μοναδική ευκαιρία για επίδειξη της ποιότητας, της κατασκευαστικής αρτιότητας και της δεξιοτεχνίας στην Ευρώπη. Ο διαγωνισμός Euroskills επικεντρώνεται στα επαγγέλματα και δεξιότητες που θεωρούνται απαραίτητα για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης και στοχεύει στην προσέλκυση περισσότερων νέων στα τεχνικά επαγγέλματα. Στο Διαγωνισμό συμμετέχουν νέοι και νέες (17-25 ετών) από τις χώρες της Ευρώπης μέλη του Worldskills Europe, που έχουν αποκτήσει ή βρίσκονται στη διαδικασία απόκτησης επαγγελματικών δεξιοτήτων. Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό κρίνεται και αποφασίζεται μέσα από εθνικούς διαγωνισμούς δεξιοτήτων που διοργανώνει η κάθε χώρα μέλος.


  Με σκοπό και προοπτική τη συμμετοχή στον επόμενο διαγωνισμό Euroskills 2020, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2020 στο Γκράτς της Αυστρίας, το ΚΕΠΑ προκηρύσσει τον 6ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2020. O 6ος Εθνικός Διαγωνισμός περιλαμβάνει τις ειδικότητες Μάγειρας, Τραπεζοκόμος, Υδραυλικός/Κεντρικές Θερμάνσεις, Τεχνικός Ψύξης, Μηχανικός Αυτοκινήτων, Συγκολλητής, Ηλεκτρολόγος, Αισθητικός, Κομμωτής και Τεχνικός Μηχανολογικού Σχεδιασμού (CAD).


  Ο Διαγωνισμός για όλες τις ειδικότητες (εξαιρουμένης της ειδικότητας του Μάγειρα, για την οποία ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης HORECA 2019) θα πραγματοποιηθεί στα Εργαστήρια του Κέντρου Παραγωγικότητας στη Λευκωσία τον Μάρτιο 2020.


  Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν νέοι και νέες μόνιμοι/μόνιμες κάτοικοι Κύπρου γεννήθηκαν μεταξύ 1/1/1995 μέχρι και τις 31/12/2003, και που έχουν καλή γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής γλώσσας.


  Θα δοθούν χρηματικά βραβεία €300, €200, €100 αντίστοιχα στους/στις τρεις πρώτους νικητές/πρώτες νικήτριες σε κάθε επάγγελμα καθώς και άλλα δώρα από χορηγούς.


  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με τους Λειτουργούς Παραγωγικότητας Α΄ κ. Αντρέα Στυλιανού στο τηλ. 22806144 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση astylianou@kepa.mlsi.gov.cy και κ. Γιώργο Χωραττά στο τηλ 22806105 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση ghorattas@kepa.mlsi.gov.cy.
Σχετικά Αρχεία:

Αίτηση για Συμμετοχή στον 6o Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων.doc
Το αρχείο χρειάζεται Microsoft Word για να ανοίξει (Μέγεθος: 538,01Kb)
Όροι Συμμετοχής στον Εθνικό Διαγωνισμό 2020.pdf
Το αρχείο χρειάζεται Acrobat Reader για να ανοίξει (Μέγεθος: 209,07Kb)

No documents found

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

Προγράμματα Κατάρτισης

Μεσογειακό Ινστιτούτου Διεύθυνσης

Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ

Επιλογή Συνεργατών/ Εκπαιδευτών για τα προγράμματα του ΚΕΠΑ / MIM

Ενημέρωσέ με

Ανανέωση Άδειας Τεχνιτών Οχημάτων

Απογραφή Πληθυσμού 2021

Κώδικας Πρακτικής της Δημόσιας Υπηρεσίας