Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κέντρο Παραγωγικότητας

Εθνικοί/Ευρωπαϊκοί Διαγωνισμοί Δεξιοτήτων Euroskills5ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων
SkillsCyprus 2018


  Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έχει καταστεί από το 2008, μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Προώθηση των Δεξιοτήτων Worldskills Europe. Κυριότερη δραστηριότητα του οργανισμού Worldskills Europe είναι η, ανά διετία, διοργάνωση του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού δεξιοτήτων Euroskills, ο οποίος αποτελεί μοναδική ευκαιρία για επίδειξη της ποιότητας, της κατασκευαστικής αρτιότητας και της δεξιοτεχνίας στην Ευρώπη. Ο διαγωνισμός Euroskills επικεντρώνεται στα επαγγέλματα και δεξιότητες που θεωρούνται απαραίτητα για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης και στοχεύει στην προσέλκυση περισσότερων νέων στα τεχνικά επαγγέλματα. Στο Διαγωνισμό συμμετέχουν νέοι και νέες (17-25 ετών) από τις χώρες της Ευρώπης μέλη του Worldskills Europe, που έχουν αποκτήσει ή βρίσκονται στη διαδικασία απόκτησης επαγγελματικών δεξιοτήτων. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό κρίνεται και αποφασίζεται μέσα από εθνικούς διαγωνισμούς δεξιοτήτων που διοργανώνει η κάθε χώρα μέλος.


  Με σκοπό και προοπτική τη συμμετοχή στον επόμενο διαγωνισμό Euroskills 2018, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2018 στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ) προκηρύσσει τον 5ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2018. O 5ος Εθνικός Διαγωνισμός περιλαμβάνει 16 ειδικότητες (Μάγειρας, Τραπεζοκόμος, Υπάληλος Υποδοχής, Υδραυλικός/Κεντρικές Θερμάνσεις, Τεχνικός Ψύξης, Μηχανικός Αυτοκινήτων, Συγκολλητής, Ηλεκτρολόγος, Αισθητικός, Κομμωτής, Τεχνικός Μηχανολογικού Σχεδιασμού, Χειριστής Φρέζας CNC (CNC Milling), Τενχικός Πληροφορικής (ICT Specialist), Σχεδιαστής Μόδας (Fashion Design), Ξυλουργός (Joinery Cabinetmaking).


  Ο Διαγωνισμός για όλες τις ειδικότητες θα πραγματοποιηθεί την περίοδο Νοεμβρίου 2017-Μαρτίου 2018. Συγκεκριμένα ο Διαγωνισμός για τις ειδικότητες του Μάγειρα και του Τραπεζοκόμου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου και το Σύνδεσμο Οινοφίλων Κύπρου από τις 23 έως τις 26 Νοεμβρίου 2017 στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία. Για τις άλλες ειδικότητες ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στα Εργαστήρια του Κέντρου Παραγωγικότητας στη Λευκωσία σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν αργότερα.


  Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν νέοι που έχουν γεννηθεί από την 1/1/1993 μέχρι και τις 31/12/2001, μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου, με πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.


  Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν στο ειδικό έντυπο που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού στη διεύθυνση www.kepa.gov.cy/skillscyprus, το αργότερο μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2017 για τους διαγωνισμούς Μάγειρας και Τραπεζοκόμος και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2017 για τους υπόλοιπους διαγωνισμούς.


  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους Λειτουργούς Παραγωγικότητας Α΄ κκ. Αντρέα Στυλιανού στο τηλ. 22806144 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση astylianou@kepa.mlsi.gov.cy και Γιώργο Χωραττά στο τηλ 22806105 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση ghorattas@kepa.mlsi.gov.cyΜε μετάλλιο Αριστείας στη Μαγειρική η Κύπρος στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων Euroskills 2018


Δελτίο Τύπου: Τελετή Βράβευσης των νικητών και νικητριών του 5ου Διαγωνισμού Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2018


Δικαίωμα συμμετοχής στον Εθνικό Διαγωνισμού


Αίτηση Συμμετοχής στον Εθνικό ΔιαγωνισμόΗμερολόγιο Διαγωνισμών SkillsCyprus 2018


Ο πρώτος διαγωνισμός Euroskills πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2008 στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας. Ο δεύτερος διαγωνισμός "Euroskills 2010" διεξήχθη στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας το Δεκέμβριο του 2010. Ο τρίτος Διαγωνισμός Euroskills 2012 διεξήχθη στην πόλη Σπα του Βελγίου, τον Οκτώβριο του 2012. O τέταρτος Διαγωνισμός Euroskills 2016 διεξήχθη στην πόλη Γκέτεμποργκ στη Σουηδία τον Δεκέμβριο του 2016.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθήτε την ιστοσελίδα του skillsCyprus: www.kepa.gov.cy/skillscyprusΣχετικά Αρχεία:

EUROSKILLS LILLE 2014 website.pdf
Το αρχείο χρειάζεται Acrobat Reader για να ανοίξει (Μέγεθος: 236,14Kb)

No documents found

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

Ψηφιακές Δεξιότητες

Μεσογειακό Ινστιτούτου Διεύθυνσης

Συνδέσου Ψηφιακά

Φωτοβολταϊκά και Θερμικά Συστήματα

3cy-exports

Εγγραφή στη λίστα Επαφών του Κέντρου Παραγωγικότητας

Επιλογή Συνεργατών/ Εκπαιδευτών για τα προγράμματα του ΚΕΠΑ / MIM

Έργο Συγχρηματοδοτούμενο από Ελβετία

Ενημέρωσέ με

Ερωτηματολόγιο: Διερεύνηση Αναγκών Κατάρτισης

Διαδικτυακή Πύλη

To ΚΕΠΑ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Κυπριακή Πύλη Δια βίου Μάθησης

Κάντο Ηλεκτρονικά

Ηλεκτρονικές Δεξιότητες για Όλους

Μια Παραγωγική Μέρα

Δημόσιες Συβάσεις

Εργαλεία Καριέρας για ένα δυνατό Βιογραφικό

Διαγωνισμός Euroskills Κύπρος

Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιχειρηματικής Στήριξης Κύπρου