Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κέντρο Παραγωγικότητας
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Europass

Europass


Το νέο EUROPASS


To EUROPASS είναι ένα σύνολο δωρεάν διαδικτυακών εργαλείων και πληροφοριών το οποίο έχει ετοιμαστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τα Κράτη Μέλη, που επιτρέπει στους πολίτες να διαχειρίζονται την εκπαίδευση και τη σταδιοδρομία τους.


Από την 1η Ιουλίου 2020, το Europass έχει αποκτήσει νέα εμφάνιση και γκάμα υπηρεσιών. Νέα εργαλεία και πληροφορίες επιτρέπουν στους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν μια νέα προσέγγιση στη διαχείριση της καριέρας τους.


Κάντε το επόμενο βήμα!
Το νέο Europass προσφέρει την ευκαιρία δημιουργίας δωρεάν προφίλ στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταγράψουν όλα τα επιτεύγματα, τις δεξιότητες και τα προσόντα τους σε ένα προσωπικό ασφαλή διαδικτυακό χώρο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες στο προφίλ τους για να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα βιογραφικά σημειώματα Europass και συνοδευτικές επιστολές, σε διάφορα διαφορετικά πρότυπα, για τις εργασίες που τους ενδιαφέρουν ή τις αιτήσεις τους για ευκαιρίες εκπαίδευσης, επιμόρφωσης ή/και κατάρτισης. Αφού δημιουργηθούν τα έγγραφα με λίγα μόνο κλικ, αυτά μπορούν να αποθηκευτούν στη βιβλιοθήκη Europass για μελλοντική χρήση.


Οι χρήστες θα λαμβάνουν επίσης ενδιαφέρουσες προτάσεις εργασίας και μαθημάτων βάσει των δεξιοτήτων και των ενδιαφερόντων τους.


Το νέο Europass προσφέρει επίσης σχετικές πληροφορίες για θέσεις εργασίας ή ευκαιρίες μάθησης σε όλη την Ευρώπη. Οι πληροφορίες περιλαμβάνουν σημαντικά εθνικά σημεία επαφής και υπηρεσίες για την υποστήριξη εύρεσης εργασίας ή ευκαιριών μάθησης.


Όλα τα εργαλεία και πληροφορίες διατίθενται δωρεάν σε 29 γλώσσες.


Για περισσότερες πληροφορίες:

Ηλεκτρονική Διεύθυνση Επίσημης Ιστοσελίδας: https://europa.eu/europass/el/about-europass
Ηλεκτρονική Διεύθυνση Πλατφόρμας: https://europa.eu/europass/el
Twitter: https://mobile.twitter.com/EuropassEurope

Εθνικό Κέντρο Europass Κύπρου: mneophytou@kepa.mlsi.gov.cy


Το Εθνικό Κέντρο Europass (ΕΚΕ) Κύπρου
Το Εθνικό Κέντρο Europass δημιουργήθηκε και λειτουργεί στο Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου, με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου από την 1η Μαϊου 2005 και αποτελεί τον ενιαίο εθνικό φορέα που στοχεύει στη βελτίωση της διαφάνειας των επαγγελματικών προσόντων και δεξιοτήτων με σκοπό την προώθηση της κινητικότητας στην Ευρώπη τόσο για εκπαιδευτικούς όσο και για επαγγελματικούς σκοπούς.


Το Εθνικό Κέντρο Europass στοχεύοντας στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και της χρησιμότητας της νέας πλατφόρμας του Europass, συντονίζει ενέργεις ώστε:
  • να επιτευχθεί η προβολή της νέας πλατφόρμας και των δυνατοτήτων της, και
  • να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πολιτών στην πλατφόρμα.


Το Κέντρο Παραγωγικότητας, ως Εθνικό Κέντρο Europass, έχει αναλάβει τα πιο κάτω καθήκοντα:
  • Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, συντονίζει τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την έκδοση, τη διάθεση και την προώθηση των εργαλείων του νέου Europass.
  • Με τη δημιουργία και διαχείριση του συστήματος ενημέρωσης Europass μέσω του διαδικτύου, θεσπίζει και διαχειρίζεται το εθνικό σύστημα πληροφόρησης, η διαχείριση του οποίου γίνεται εν μέρει σε κοινοτικό επίπεδο και εν μέρει σε εθνικό επίπεδο.
  • Σε συνεργασία με τους αρμόδιους εθνικούς φορείς, διασφαλίζει ότι τίθενται στη διάθεση του κάθε πολίτη επαρκείς πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με το Europass.
  • Διευκολύνει την παροχή πληροφοριών και οδηγιών που αφορούν τις ευκαιρίες μάθησης που προσφέρονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, τη διάρθρωση των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης και άλλα θέματα που συνδέονται με την κινητικότητα για σκοπούς μάθησης.


Το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ), στο πλαίσιο της προσφοράς του ως το Εθνικό Κέντρο Europass Κύπρου, έχει ανεβάσει στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Μάθησης του ΚΕΠΑ e-Gnosis βιντεοσκοπημένο υλικό διαθέσιμο για ελεύθερη και δωρεάν χρήση από κάθε ενδιαφερόμενο. Το υλικό απευθύνεται κυρίως σε ανέργους, φοιτητές και νέους επιχειρηματίες και προσφέρει πληροφόρηση για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Κινητικότητας Eures, Europass και Ploteus και για ευκαιρίες χρηματοδότησης νέων επιχειρηματιών. Προσφέρει επίσης συμβουλές και κατευθύνσεις για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.


Είμαστε στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις.


Το Εθνικό Κέντρο Europass (ΕΚΕ) Κύπρου στην προσπάθειά του για συνεχή βελτίωση της προσφοράς του, έχει δημιουργήσει ένα σύντομο ερωτηματολόγιο αναφορικά με το έργο μας ως ΕΚΕ Κύπρου, αλλά και σχετικά με τα έγγραφα του Europass.
Επειδή η γνώμη σας μετράει, θα θέλαμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις και εισηγήσεις, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό τις υπηρεσίες μας προς εσάς. Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε όπως συμπληρώσετε το σύντομο αυτό ερωτηματολόγιο κάνοντας κλικ εδώ. Δεν θα σας πάρει περισσότερο από 2-3 λεπτά.


Σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη σας βοήθεια και συνεργασία στην προσπάθειά μας.


Πληροφορίες:
Για περισσότερες πληροφορίες αποταθείτε στην κυρία Μελίνα Νεοφύτου, Συντονίστρια Εθνικού Κέντρου Europass Κύπρου, τηλ 22806141, E-mail:mneophytou@kepa.mlsi.gov.cyΟδηγίες για τη δημιουργία Βιογραφικού Σημειώματος στη Νέα Πλατφόρμα EUROPASS


5 Λόγοι για να Χρησιμοποιήσω τη Νέα Διαδικτυακή Πλατφόρμα EUROPASSNo documents found

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

Προγράμματα Κατάρτισης

Μεσογειακό Ινστιτούτου Διεύθυνσης

Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ

Επιλογή Συνεργατών/ Εκπαιδευτών για τα προγράμματα του ΚΕΠΑ / MIM

Ενημέρωσέ με

Ανανέωση Άδειας Τεχνιτών Οχημάτων

Απογραφή Πληθυσμού 2021

Κώδικας Πρακτικής της Δημόσιας Υπηρεσίας