Φοιτητική Εστία
Το ΑΞΙΚ προσφέρει διαμονή στους φοιτητές που εγγράφονται στα ακαδημαϊκά του προγράμματα. Η Φοιτητική Εστία βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου και η διαμονή προσφέρεται έναντι ενοικίου.
Ο υπεύθυνος του οικοτροφείου έχει την ευθύνη της ομαλής λειτουργίας του. Η Φοιτητική Ένωση συνεργάζεται με τη Διεύθυνση του Ινστιτούτου για την ομαλή λειτουργία της Φοιτητικής Εστίας.


Δωμάτια Φοιτητικής Εστίας

Όλα τα δωμάτια της Φοιτητικής Εστίας είναι επαρκώς επιπλωμένα με κρεβάτια, ντουλάπες, μικρές βιβλιοθήκες, τραπεζάκια, γραφεία και καρέκλες.
Το Ινστιτούτο δεν προσφέρει κλινοσκεπάσματα. Οι φοιτητές πρέπει να φέρνουν τα δικά τους λινά δωματίου και μπάνιου (π.χ. σεντόνια, κουβέρτες). Παρέχονται όμως από το Ινστιτούτο οι κουρτίνες δωματίων και τα προστατευτικά καλύμματα των στρωμάτων. Επίσης παρέχεται κεντρική θέρμανση και σύστημα κλιματισμού.
Σημειώνεται ότι στα δωμάτια της Φοιτητικής Εστίας διαμένουν από ένα μέχρι τρία άτομα με την ανάλογη χρέωση ενοικίου:

Μονόκλινο:€210 μηνιαίως
Δίκλινο:€105 ανά φοιτητή μηνιαίως
Τρίκλινο:€70 ανά φοιτητή μηνιαίως

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις το Ινστιτούτο, μετά από διαπίστωση μεγάλης ζήτησης διαμονής στη Φοιτητική Εστία, μπορεί να προχωρήσει στην κατανομή φοιτητών σε τετράκλινο δωμάτιο με χρέωση €53 ανά φοιτητή μηνιαίως.

Νοείται ότι το τέλος αυτό δεν μπορεί να θεωρείται κεκτημένο των ενοίκων σε περίπτωση που καταστεί αναγκαία η διαφοροποίηση του αριθμού των ενοίκων στο δωμάτιο και του αντίστοιχου τέλους.


Πολιτική ίσης μεταχείρισης

Το ΑΞΙΚ δεν κάνει διακρίσεις σε σχέση με φυλή, θρησκεία, χρώμα ή εθνική καταγωγή. Προτεραιότητα διαμονής δίδεται σε φοιτητές που διαμένουν μακριά από το Ινστιτούτο.


Ασφάλεια

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Ινστιτούτου είναι η παροχή σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους τους φοιτητές που διαμένουν στη Φοιτητική Εστία. Ο φρουρός ασφαλείας είναι υπεύθυνος για την προστασία της Φοιτητικής Εστίας καθώς και των φοιτητών που διαμένουν σ΄αυτό και είναι σε υπηρεσία κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύκτας όταν το προσωπικό δεν βρίσκεται στο Ινστιτούτο.
Ο νυχτοφύλακας βρίσκεται σε υπηρεσία, μεταξύ των ωρών 18:00 – 07:30 καθημερινά και τις αργίες, τα δε Σαββατοκύριακα από τις 13:00 του Σαββάτου μέχρι τις 07:30 της Δευτέρας.

Βασικοί κανονισμοί που διέπουν τη λειτουργία της Φοιτητικής Εστίας
Βασικοί κανονισμοί που διέπουν τη λειτουργία της Φοιτητικής Εστίας.docx
Το αρχείο χρειάζεται Microsoft Word για να ανοίξει (Μέγεθος: 22Kb)