Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες

Τελευταία Νέα


Παροχή Οικονομικής Βοήθειας για την Προμήθεια Τροχοκαθισμάτων


Το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης ενημερώνει το κοινό ότι κάθε πολίτης με κινητική αναπηρία που χρειάζεται τροχοκάθισμα για τη διακίνηση του έχει το δικαίωμα να λάβει οικονομική βοήθεια για να το αγοράσει.

Η προμήθεια τροχοκαθίσματος, καθώς και άλλου υποστηριχτικού εξοπλισμού για άτομα με αναπηρίες είναι ουσιώδες δικαίωμα το οποίο καλύπτεται από το κράτος και δεν είναι απαραίτητος για τον σκοπό αυτό οποιοσδήποτε έρανος ή άλλη πρωτοβουλία του κοινού ή οργανώσεων ή μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως για παράδειγμα η συλλογή πλαστικών πωμάτων, που μπορεί να αξιοποιηθεί για να υποστηρίξει άλλες ανάγκες που δεν καλύπτονται ήδη.

Το εγκεκριμένο από το Υπουργικό Συμβούλιο Σχέδιο Παροχής Οικονομικής Βοήθειας για την Προμήθεια Τροχοκαθισμάτων προβλέπει για οικονομική βοήθεια ύψους €700 μέχρι €13,500 για πέντε βασικούς τύπους τροχοκαθισμάτων ανάλογα με τις ανάγκες του αιτητή, μετά από αξιολόγηση από κρατικό φυσιοθεραπευτή. Έντυπα αιτήσεων διατίθενται μέσω της Ιστοσελίδας του Τμήματος στη διεύθυνση www.mlsi.gov.cy/dsid από τα γραφεία του Τμήματος στη διεύθυνση Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 67 στα Λατσιά, Λευκωσία και Αποστόλου Ανδρέα 11, Μέσα Γειτονιά, Λεμεσό, καθώς και από όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη. Για πληροφορίες κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αποτείνεται στα τηλέφωνα 22815015 και 25729131.ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 10 ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ  ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑ

Υποστηριζόμενη Διαβίωση

Ευρωπαική Κάρτα Αναπηρίας

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΑΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΕ

W3C - WCAG 2.0

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Οδηγός για ενιαίας αγοράς της ΕΕ

ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ