Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες

Τελευταία Νέα


Παροχή Οικονομικής Βοήθειας για την Προμήθεια Τροχοκαθισμάτων


Το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης ενημερώνει το κοινό ότι κάθε πολίτης με κινητική αναπηρία που χρειάζεται τροχοκάθισμα για τη διακίνηση του έχει το δικαίωμα να λάβει οικονομική βοήθεια για να το αγοράσει.

Η προμήθεια τροχοκαθίσματος, καθώς και άλλου υποστηριχτικού εξοπλισμού για άτομα με αναπηρίες είναι ουσιώδες δικαίωμα το οποίο καλύπτεται από το κράτος και δεν είναι απαραίτητος για τον σκοπό αυτό οποιοσδήποτε έρανος ή άλλη πρωτοβουλία του κοινού ή οργανώσεων ή μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως για παράδειγμα η συλλογή πλαστικών πωμάτων, που μπορεί να αξιοποιηθεί για να υποστηρίξει άλλες ανάγκες που δεν καλύπτονται ήδη.

Το εγκεκριμένο από το Υπουργικό Συμβούλιο Σχέδιο Παροχής Οικονομικής Βοήθειας για την Προμήθεια Τροχοκαθισμάτων προβλέπει για οικονομική βοήθεια ύψους €700 μέχρι €13,500 για πέντε βασικούς τύπους τροχοκαθισμάτων ανάλογα με τις ανάγκες του αιτητή, μετά από αξιολόγηση από κρατικό φυσιοθεραπευτή. Έντυπα αιτήσεων διατίθενται μέσω της Ιστοσελίδας του Τμήματος στη διεύθυνση www.mlsi.gov.cy/dsid από τα γραφεία του Τμήματος στη διεύθυνση Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 67 στα Λατσιά, Λευκωσία και Αποστόλου Ανδρέα 11, Μέσα Γειτονιά, Λεμεσό, καθώς και από όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη. Για πληροφορίες κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αποτείνεται στα τηλέφωνα 22815015 και 25729131.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑ

Παροχής Υποστηρικτικών Υπηρεσιών στα πλαίσια της υλοποίησης του έργου «Αποϊδρυματοποίηση 8 Ατόμων με πολύ σοβαρές αναπηρίες από το θάλαμο 14 του νοσοκομείου Αθαλάσσας».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

katoikies

Διαγωνισμος για Αγορά Υπηρεσιών Ψυχολόγων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

Σχέδια για παροχή χορηγίας σε οργανώσεις για προγράμματα κατάρτισης ατόμων με αναπηρίες και για προγράμματα κατάρτισης επαγγελματιών για την αναπηρία

Ευρωπαική Κάρτα Αναπηρίας

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΑΑ

W3C - WCAG 2.0

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΕ

Οδηγός για ενιαίας αγοράς της ΕΕ

ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ