Κυπριακή Δημοκρατία
Κυπριακή Δημοκρατία - Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας

ΑνακοινώσειςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Τελετή Έναρξης της Εβδομάδας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία 2018
Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Ζέτα Αιμιλιανίδου θα κηρύξει τη Δευτέρα, 22.10.2018 στο ξενοδοχείο HILTON PARK στη Λευκωσία την Έναρξη της Εβδομάδας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία 2018, η οποία είναι αφιερωμένη στους Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους Εργασίας – Διαχείριση Επικίνδυνων Ουσιών και θα διαρκέσει από τις 22/10/2018 - 26/10/2018. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 9:00 π.μ. και θα διαρκέσει τέσσερις ώρες περίπου.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα απονείμει τα Βραβεία Καλής Πρακτικής σε επιχειρήσεις που έχουν επιλεγεί από Επιτροπή του Παγκύπριου Συμβουλίου Ασφάλειας και Υγείας. Θα βραβευθούν οι τρεις καλύτερες λύσεις που έχουν εφαρμοστεί στην πράξη για την επίτευξη αποτελεσματικής και πρακτικά αντικειμενικής διαχείρισης των κινδύνων σε χώρους εργασίας ώστε οι εργαζόμενοι να μην κινδυνεύουν να τραυματιστούν ή να ασθενήσουν εξ΄ αιτίας της εργασίας τους.

Θα βραβευθούν επίσης, οι τρεις καλύτερες συμμετοχές στο Διαγωνισμό Αφίσας 2018 που προκήρυξαν από κοινού το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Τα βραβεία θα επιδώσει εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της πιο πάνω Τελετής, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Χρίστος Μαληκκίδης θα απονείμει τα βραβεία για τον Διαγωνισμό Σχολικών Παραδειγμάτων Καλής Πρακτικής 2018 που προκήρυξαν από κοινού το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στο πλαίσιο της ένταξης των θεμάτων ασφάλειας και υγείας στο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με τρεις εξειδικευμένες παρουσιάσεις στα θέματα των επικινδύνων ουσιών και της στόχευσης μηδενικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών, από ξένους και Κύπριους εμπειρογνώμονες


12.10.2018

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ