Κυπριακή Δημοκρατία
Κυπριακή Δημοκρατία - Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία > Έρευνα για την Αξιολόγηση της κατάστασης στην Κύπρο όσον αφορά τις σωματικές και ψυχικές παθήσεις των εργαζομένων

Ασφάλεια και Υγεία στην ΕργασίαΈρευνα για την Αξιολόγηση της κατάστασης στην Κύπρο όσον αφορά τις σωματικές και ψυχικές παθήσεις των εργαζομένων

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα βασικά ευρήματα της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών CYMAR Market Research Ltd. για λογαριασμό του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Κύριος σκοπός της έρευνας ήταν να μελετηθούν και εντοπιστούν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και που προκαλούνται από την εργασία τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα βοηθήσουν στην αξιολόγηση της κατάστασης όσο αφορά τις σωματικές και ψυχικές παθήσεις των εργαζομένων στην Κύπρο, με απώτερο σκοπό τη λήψη θετικών μέτρων για τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων που πάσχουν από τις ασθένειες αυτές.

Η έρευνα ήταν Παγκύπρια και κάλυψε 1200 νοικοκυριά, στα οποία υπήρχαν άτομα ηλικίας 18-63 χρόνων που εργάζονται ή που εργάστηκαν στο παρελθόν.

Η συλλογή των στοιχείων πραγματοποιήθηκε με προσωπικές συνεντεύξεις.

Η έρευνα πεδίου πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9/10/2006 και 26/10/2006


Κατεβάστε το αρχείο Acrobat Erevna_Somatikes_Psixikes_Pathisis_Ergazomenon_Final_Report.pdf