ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ανακοινώσεις


Εβδομάδα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία 2019 (ΚΔΟΘ/8)
Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς του για βελτίωση των επιπέδων ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας, μέσα από την ανάπτυξη θετικής κουλτούρας ασφάλειας και υγείας, διοργανώνει και φέτος την Εβδομάδα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία 2019 η οποία αρχίζει τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και λήγει στις 25 Οκτωβρίου.

Η Εβδομάδα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία αποτελεί θεσμό σε τοπικό, αλλά και Ευρωπαϊκό επίπεδο και κατά τη διάρκειά της διοργανώνονται διαφωτιστικές εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις, κ.α.. Παράλληλα, Επιθεωρητές του ΤΕΕ επισκέπτονται χώρους εργασίας για την ενημέρωση των εργοδοτών και των εργοδοτουμένων. Επιπρόσθετα το ΤΕΕ, με την στήριξη του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ), έχει τοποθετήσει σε λεωφορεία αφίσες με τον NAPO, ήρωα κινουμένων σχεδίων, ο οποίος με χαμόγελο στέλνει το μήνυμα, «Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία, Σήμερα και Κάθε Μέρα, Κέρδος για Όλους!».

Η Εβδομάδα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία 2019 θα ολοκληρωθεί με ειδική Τελετή, η οποία υλοποιείται στην Κύπρο με την οικονομική στήριξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία (ΕU-OSHA). Η Τελετή Λήξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Hilton Park, στη Λευκωσία και χαιρετισμό θα απευθύνει η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η Υπουργός θα απονείμει και τα βραβεία των διαγωνισμών που προκηρύχτηκαν το 2019 με θέμα την Ασφάλεια και Υγεία. Οι διαγωνισμοί αφορούν σε παραδείγματα καλών πρακτικών τα οποία εφαρμόζονται από οργανισμούς, επιχειρήσεις αλλά και σχολεία στην Κύπρο, καθώς επίσης και στη δημιουργία αφίσας και γελοιογραφίας.

Το ΤΕΕ καλεί τους εργοδότες, τις εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους επαγγελματικούς φορείς αλλά και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, να συμβάλουν με το δικό τους τρόπο, στην προσπάθεια διαφώτισης και προώθησης των θεμάτων ασφάλειας και υγείας, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. Οι δραστηριότητες οι οποίες θα διεξαχθούν εξυπηρετούν τον κοινό μας στόχο για ελαχιστοποίηση των εργατικών ατυχημάτων, επαγγελματικών ασθενειών και επικίνδυνων συμβάντων στους χώρους εργασίας. Ο καθένας από εμάς έχει δικαίωμα σε ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον, μέσα από το οποίο θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας του οργανισμού ή της επιχείρησης που τον εργοδοτεί.

Οκτώβριος 2019

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

_______________________________________________
Πνευματικά Δικαιώματα© Κυπριακή Δημοκρατία 2014 - 2020
Κυπριακή Δημοκρατία - Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών ΑσφαλίσεωνΚυπριακή Δημοκρατία - Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής