Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κέντρο Παραγωγικότητας
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις/Εκδηλώσεις/Δελτία Τύπου Συνάντηση μεταξύ ΚΕΠΑ και ΚΡΕΤΥΚ με θέμα "Στρατηγικός Σχεδιασμός Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης για κάλυψη των μελλοντικών αναγκών στις υποδομές του Φυσικού Αερίου"

Ανακοινώσεις/Εκδηλώσεις/Δελτία Τύπου


Συνάντηση μεταξύ ΚΕΠΑ και ΚΡΕΤΥΚ με θέμα "Στρατηγικός Σχεδιασμός Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης για κάλυψη των μελλοντικών αναγκών στις υποδομές του Φυσικού Αερίου"


Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ) συνάντηση μεταξύ του πρόεδρου της Εταιρείας Δρα Charles Έλληνα και του Διευθυντή του Κέντρου Παραγωγικότητας Κύπρου (ΚΕΠΑ) κ. Ντίνου Καθητζιώτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση από τον Δρα Έλληνα για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την ανεύρεση και αξιοποίηση υδρογονανθράκων και αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με την κατάρτιση κυπρίων τεχνικών στον τομέα του φυσικού αερίου και τη μελλοντική απασχόλησή τους στον τομέα αυτό.

Ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ ανέλυσε τις μελλοντικές ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό που θα προκύψουν με την έναρξη των κατασκευών του τερματικού στο Βασιλικό το 2016, για λογαριασμό της εταιρείας Noble και θα αυξηθούν στα επόμενα δέκα χρόνια με την αξιοποίηση των τεμαχίων 2, 3, 9, 10 και 11 από τις εταιρείες ΕΝΙ/KOGAS και Total. Συζητήθηκε ιδιαίτερα η ετοιμασία ενός πλάνου κατάρτισης Κυπρίων τεχνικών, ώστε να είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από το 2016. Αναφορά έγινε και στο χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης πτυχών της βιομηχανίας που είναι συνδεδεμένες με το φυσικό αέριο και συζητήθηκαν οι ανάγκες που θα προκύψουν για καταρτισμένο προσωπικό και στους τομείς αυτούς.

«Έχουμε μόνο τρία χρόνια στη διάθεσή μας για προετοιμασία και η στενή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων είναι απαραίτητη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ Έλληνας. Ο κ. Καθητζιώτης από την πλευρά δήλωσε την προθυμία και ετοιμότητα του ΚΕΠΑ, ως φορέα εγνωσμένου κύρους στον τομέα της τεχνικής κατάρτισης, να συμβάλει αποφασιστικά τόσο στην ετοιμασία του πλάνου κατάρτισης όσο και στην οργάνωση προγραμμάτων. Σημείωσε δε ότι το ΚΕΠΑ θεωρούσε ανέκαθεν την κατάρτιση και επιμόρφωση ως θεμελιώδεις παράγοντες ανάπτυξης, καινοτομίας και δημιουργίας ευκαιριών απασχόλησης.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι η μεταξύ τους αποδοτική επικοινωνία θα συνεχιστεί και θα ενδυναμωθεί με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.Μεσογειακό Ινστιτούτου Διεύθυνσης

Συνδέσου Ψηφιακά

Ψηφιακές Δεξιότητες

Φωτοβολταϊκά και Θερμικά Συστήματα

3cy-exports

Εγγραφή στη λίστα Επαφών του Κέντρου Παραγωγικότητας

Επιλογή Συνεργατών/ Εκπαιδευτών για τα προγράμματα του ΚΕΠΑ / MIM

Έργο Συγχρηματοδοτούμενο από Ελβετία

Ενημέρωσέ με

Ερωτηματολόγιο: Διερεύνηση Αναγκών Κατάρτισης

Διαδικτυακή Πύλη

To ΚΕΠΑ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Κυπριακή Πύλη Δια βίου Μάθησης

Κάντο Ηλεκτρονικά

Μια Παραγωγική Μέρα

Δημόσιες Συβάσεις

Διαγωνισμός Euroskills Κύπρος

Enterprise Europe Network