ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ανακοινώσεις/Εκδηλώσεις/Δελτία Τύπου


Δελτίο Τύπου: ‘Κυπριακή Παρουσία στο Διοικητικό Συμβούλιο Ευρωπαϊκού Οργανισμού’

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
‘Κυπριακή Παρουσία στο Διοικητικό Συμβούλιο Ευρωπαϊκού Οργανισμού’

Στην Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Προώθηση των Δεξιοτήτων WorldSkills Europe που έγινε στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας στις 29 Μαΐου 2013, ο Διευθυντής του Κέντρου Παραγωγικότητας Κύπρου (ΚΕΠΑ),
κ. Ντίνος Καθητζιώτης εκλέγηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού για περίοδο 4 ετών.
Το ΚΕΠΑ εκπροσωπεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Προώθηση των Δεξιοτήτων WorldSkills Europe, με βάση σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Κυριότερη δραστηριότητα του Oργανισμού WorldSkills Europe είναι η ανά διετία διοργάνωση των ευρωπαϊκών διαγωνισμών δεξιοτήτων. Οι διαγωνισμοί επικεντρώνονται στα επαγγέλματα και δεξιότητες που θεωρούνται απαραίτητα για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης και στοχεύουν στην προσέλκυση περισσότερων νέων στα τεχνικά επαγγέλματα. Στους διαγωνισμούς συμμετέχουν νεαρά άτομα (17-25 ετών) από τις χώρες της Ευρώπης που είναι μέλη του οργανισμού WorldSkills Europe, τα οποία έχουν αποκτήσει ή βρίσκονται στη διαδικασία απόκτησης επαγγελματικών δεξιοτήτων. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό WorldSkills Europe κρίνεται και αποφασίζεται μέσα από τη συμμετοχή τους σε εθνικούς διαγωνισμούς δεξιοτήτων, που διοργανώνει η κάθε χώρα μέλος.

10 Ιουνίου 2013


_______________________________________________
© 2011 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Κέντρο Παραγωγικότητας