Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κέντρο Παραγωγικότητας

Τελετή Βραύβευσης 1ου Διαγωνισμού η "Παραγωγικότητα στην Εκπαίδευση"
Τελετή βράβευσης 1ου Διαγωνισμού " Η Παραγωγικότητα στην Εκπαίδευση"

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009


Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Αντρέας Δημητρίου απένειμαν την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009, βραβεία σε 15 σχολεία που διακρίθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Η Παραγωγικότητα στην Εκπαίδευση» σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου.

Η κα Χαραλάμπους σημείωσε ότι ο διαγωνισμός δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να διερευνήσουν την έννοια της παραγωγικότητας και τους παράγοντες που την επηρεάζουν μέσα από πρακτικές δραστηριότητες στο σχολικό χώρο κάτι που επηρεάζει αποφασιστικά τη στάση και συμπεριφορά τους στα επόμενα στάδια της ζωής τους όταν θα ενταχθούν στο παραγωγικό σύστημα ως επιχειρηματίες ή εργαζόμενοι.

Οι Υπουργοί συνεχάρησαν όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που πήραν μέρος στο διαγωνισμό, και ιδιαίτερα τις ομάδες που διακρίθηκαν.

Το πρώτο βραβείο στη Δημοτική εκπαίδευση πήρε το σχολείο «Φώτης Πίττας» Δάσους Άχνας για την εργασία «Οργανώνω το χρόνο μου, διαβάζω σωστά … και το παιχνίδι αρχινά». Το δεύτερο βραβείο πήρε το ΙΖ Δημοτικό σχολείο Λεμεσού για την εργασία «Οργανώνω καλύτερα το χρόνο μου, για να γίνω πιο παραγωγικός».
Το Ενιαίο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ερήμης πήρε το τρίτο βραβείο για την εργασία «Αναβάθμιση του σχολικού μας κήπου». Έπαινο πήρε το Δημοτικό Σχολείο Δευτεράς για την εργασία «Διαμόρφωση θετικής στάσης και συμπεριφοράς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Δευτεράς ως προς την Παραγωγικότητα μέσα από διάφορες δράσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας-μείωση της σπατάλης».

Μεταξύ των Γυμνασίων το πρώτο βραβείο πήρε το Γυμνάσιο Αγία Φυλάξεως με την εργασία «Σύστημα Φυσικής Απογραφής & Ελέγχου Σχολικής Βιβλιοθήκης (ΣΥ.Φ.Α.ΕΛ.Σ.Β.)». Το δεύτερο βραβείο πήρε το Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς για την εργασία «Βελτίωση υφιστάμενου συστήματος συλλογής και προώθησης ανακυκλώσιμων υλικών στο Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς». Το Ευρυβιάδιο Γυμνάσιο Λάρνακας πήρε το τρίτο βραβείο για την εργασία «Βελτίωση χώρου αίθουσας πολλαπλής χρήσης». Έπαινο πήρε η Ευρωπαϊκή Ελληνική Σχολή Φίλιπς για την εργασία «Διαμόρφωση Αίθουσας Διδασκαλίας».

Στα Λύκεια με το πρώτο βραβείο διακρίθηκε το Λύκειο Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος» με την εργασία «Προγραμματισμός, οργάνωση και διαχείριση του διδακτικού χρόνου στην εκπαίδευση». Το δεύτερο βραβείο πήρε το Λύκειο Αραδίπου για την εργασία «Εξοικονόμηση Χρόνου». Το G C School of Careers πήρε το τρίτο βραβείο για την εργασία «Καθορισμός του όρου «παραγωγική εκπαίδευση» από την ποιότητα, ποσότητα και πολλαπλότητα γνώσης ή από τα αποτελέσματα των εξετάσεων;». Έπαινο πήρε η Ευρωπαϊκή Ελληνική Σχολή Φίλιπς για την εργασία «Ηλεκτρονικό Θρανίο».

Στις Τεχνικές Σχολές, η Τεχνική Σχολή Πάφου πήρε το πρώτο βραβείο για την εργασία «Η δημιουργία ενεργειακής και περιβαλλοντικής συνείδησης, παράγοντας για αύξηση της παραγωγικότητας στην αειφόρο εκπαίδευση». Η Τεχνική Σχολή Μακάριος Γ πήρε το δεύτερο βραβείο για την εργασία «Παρασκευή Εδεσματολογίου και Παραγωγικότητα» και η Α΄ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας πήρε το τρίτο βραβείο για την εργασία «Ανακύκλωση μετάλλων, πλαστικών, χαρτιού και αχρήστων λαδιών τηγανίσματος με έμφαση στην παραγωγή βιολογικού πετρελαίου από φυστικέλαιο ή μαργαρίνη ή άλλου λίπους και η χρήση στην κεντρική θέρμανση του σχολείου»

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Παραγωγικότητας, ανακοίνωσε την προκήρυξη του νέου διαγωνισμού «Η παραγωγικότητα στην εκπαίδευση» με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων την 4η Δεκεμβρίου 2009 και τελευταία ημερομηνία υλοποίησης των εργασιών την 16η Απριλίου 2010.


Φωτογραφικό Υλικό από την Εκδήλωση
Ψηφιακές Δεξιότητες

Μεσογειακό Ινστιτούτου Διεύθυνσης

Συνδέσου Ψηφιακά

Φωτοβολταϊκά και Θερμικά Συστήματα

3cy-exports

Εγγραφή στη λίστα Επαφών του Κέντρου Παραγωγικότητας

Επιλογή Συνεργατών/ Εκπαιδευτών για τα προγράμματα του ΚΕΠΑ / MIM

Έργο Συγχρηματοδοτούμενο από Ελβετία

Ενημέρωσέ με

Ερωτηματολόγιο: Διερεύνηση Αναγκών Κατάρτισης

Διαδικτυακή Πύλη

To ΚΕΠΑ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Κυπριακή Πύλη Δια βίου Μάθησης

Κάντο Ηλεκτρονικά

Ηλεκτρονικές Δεξιότητες για Όλους

Μια Παραγωγική Μέρα

Δημόσιες Συβάσεις

Εργαλεία Καριέρας για ένα δυνατό Βιογραφικό

Διαγωνισμός Euroskills Κύπρος

Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιχειρηματικής Στήριξης Κύπρου