Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κέντρο Παραγωγικότητας
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις/Εκδηλώσεις/Δελτία Τύπου 11/2/2016, Δελτίο Τύπου: EVASKILLS – Aξιολόγηση Οριζόντιων Δεξιοτήτων των Άνεργων Νέων/Evaluating the soft skills of unemployed youth

Ανακοινώσεις/Εκδηλώσεις/Δελτία Τύπου


11/2/2016, Δελτίο Τύπου: EVASKILLS – Aξιολόγηση Οριζόντιων Δεξιοτήτων των Άνεργων Νέων/Evaluating the soft skills of unemployed youth

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΥΠΡΟΥEVASKILLS – Aξιολόγηση Οριζόντιων Δεξιοτήτων των Άνεργων Νέων/

Evaluating the soft skills of unemployed youth
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 στο ξενοδοχείο Σεμέλη στη Λευκωσία η πρώτη ενημερωτική ημερίδα του Εrasmus+ Έργου «ΕVASKILLS- Aξιολόγηση των Οριζόντιων Δεξιοτήτων των Ανέργων Νέων», το οποίο στοχεύει στη μεταφορά βέλτιστων πρακτικών που έχουν εφαρμοσθεί με επιτυχία σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορούν στην αξιολόγηση των οριζόντιων δεξιοτήτων (soft skills). Την ημερίδα διοργάνωσε το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου (ΚΕΠΑ) που είναι ο συντονιστής του Έργου και παρακολούθησαν Εκπαιδευτές Επαγγελματικής Κατάρτισης και Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού.


Στο χαιρετισμό του ο Διευθυντής του Κέντρου Παραγωγικότητας κ. Ντίνος Καθητζιώτης ενημέρωσε ότι στο Έργο συνεργάζονται έξι οργανισμοί από έξι ευρωπαϊκές χώρες: το Κέντρο Παραγωγικότητας εκ μέρους της Κύπρου, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της Ελλάδας, ο οργανισμός K.o.s GmbH από τη Γερμανία, το Folkuniversitetet της Σουηδίας, το Business Foundation for Education από τη Βουλγαρία και ο οργανισμός Fundatia Professional της Ρουμανίας. Χαιρετίζοντας την ημερίδα η Ανώτερη Λειτουργός του Ιδρύματος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Δια Βίου Μάθησης κ. Ρούλα Κυρίλλου Ιωαννίδου σημείωσε ότι στόχος και προτεραιότητα του ΙΔΕΠ που διαχειρίζεται το Πρόγραμμα Erasmus+ σε εθνικό επίπεδο είναι, μέσα από τα σχέδια που επιχορηγεί, να βοηθά Ιδρύματα, οργανισμούς εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους αλλά και τον ευρύτερο εκπαιδευτικό, επαγγελματικό και κοινωνικό τομέα να επιμορφώνονται, να αναπτύσσονται και να λειτουργούν εποικοδομητικά.


Την παρουσίαση του Έργου ακολούθησε εργαστήρι σε θέματα που αφορούν την αξιολόγηση των οριζόντιων δεξιοτήτων με την αξιοποίηση εργαλείων που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του Έργου.


Σχετικά Αρχεία:
 SOFTSKILLS photo.jpgΨηφιακές Δεξιότητες

Μεσογειακό Ινστιτούτου Διεύθυνσης

Συνδέσου Ψηφιακά

Φωτοβολταϊκά και Θερμικά Συστήματα

3cy-exports

Εγγραφή στη λίστα Επαφών του Κέντρου Παραγωγικότητας

Επιλογή Συνεργατών/ Εκπαιδευτών για τα προγράμματα του ΚΕΠΑ / MIM

Έργο Συγχρηματοδοτούμενο από Ελβετία

Ενημέρωσέ με

Ερωτηματολόγιο: Διερεύνηση Αναγκών Κατάρτισης

Διαδικτυακή Πύλη

To ΚΕΠΑ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Κυπριακή Πύλη Δια βίου Μάθησης

Κάντο Ηλεκτρονικά

Μια Παραγωγική Μέρα

Δημόσιες Συβάσεις

Διαγωνισμός Euroskills Κύπρος

Enterprise Europe Network