Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κέντρο Παραγωγικότητας
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις/Εκδηλώσεις/Δελτία Τύπου 27/05/2016, Δελτίο Τύπου: Τελετή Λήξης του 4ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2016

Ανακοινώσεις/Εκδηλώσεις/Δελτία Τύπου


27/05/2016, Δελτίο Τύπου: Τελετή Λήξης του 4ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων
SkillsCyprus 2016Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016, στα κεντρικά γραφεία του Κέντρου Παραγωγικότητας στη Λευκωσία, η τελετή λήξης του 4ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2016, στην παρουσία της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτας Αιμιλιανίδου, των Διευθυντών του Κέντρου Παραγωγικότητας και του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου, εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων, μελών των κριτικών επιτροπών, διαγωνιζομένων και κοινού.


Ο 4ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2016 οργανώθηκε από το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ) με τη συνεργασία του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ) και πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις στις 8 και 9 Απριλίου 2016 στο ΑΞΙΚ για τα Επαγγέλματα του Μάγειρα και του Τραπεζοκόμου και στις 15 Απριλίου 2016 στα Εργαστήρια Τεχνικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΚΕΠΑ στη Λευκωσία για τα επαγγέλματα του Εγκαταστάτη ξηρής δόμησης, Συγκολλητή, Υδραυλικού/Κεντρικές Θερμάνσεις, Ηλεκτρολόγου, Τεχνικού Ψύξης και Μηχανικού Αυτοκινήτων. Στο Διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 48 νεαροί τεχνίτες ηλικίας 17 έως 25 ετών.


Οι νικητές στους διαγωνισμούς για τα επαγγέλματα του Μάγειρα, του Τραπεζοκόμου του Υδραυλικού και του Τεχνικού Ψύξης θα αποτελέσουν την Κυπριακή Εθνική Ομάδα Δεξιοτήτων και θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο Διαγωνισμό Euroskills 2016 που θα διεξαχθεί από την 1η μέχρι την 3η Δεκεμβρίου 2016 στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.


Στην ομιλία του ο Διευθυντής του ΚΕΠΑ κ. Ντίνος Καθητζιώτης αναφέρθηκε στη σημαντική καινοτομία που χαρακτήρισε το φετινό Διαγωνισμό, δηλ. τη χρήση και αξιοποίηση τεχνολογίας αιχμής που κατέχει το ΚΕΠΑ. «Συγκεκριμένα», σημείωσε, «ο Διαγωνισμός στην ειδικότητα του Συγκολλητή έγινε με τη χρήση υπερσύγχρονου προσομοιωτή Συγκολλήσεων και ο Διαγωνισμός στην ειδικότητα του Ηλεκτρολόγου με τη χρήση πλατφόρμας εικονικής πραγματικότητας».


Στη δική της ομιλία η Διευθύντρια των Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου (ΑΞΙΚ) κ. Εύη Σωτηρίου ανέφερε ότι για το ΑΞΙΚ η συμμετοχή σε εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα με πολλαπλά οφέλη και καθοριστική συμβολή στην επίτευξη υψηλών επιπέδων απόδοσης.


Χαιρετίζοντας την τελετή η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, σημείωσε ότι «παρόλο που η ανεργία έχει μειωθεί στο 12.1% δεν εφησυχάζουμε» και «συνεχίζουμε τις προσπάθειες, συνεχίζουμε στην ορθή πορεία». Εξήρε δε τη σημασία των τεχνικών δεξιοτήτων για την ανάπτυξη και την αύξηση της απασχολησιμότητας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η αύξηση της ροής των νέων μας στα τεχνικά επαγγέλματα, η οποία ήδη παρατηρείται, σε συνάρτηση με την άριστη, πιστοποιημένη εκπαίδευση και κατάρτιση θα συμβάλει στην καλύτερη αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται για τη χώρα μας».Σχετικά Αρχεία:

Κατεβάστε το αρχείο Acrobat ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ SKILLSCYPRUS 2016 final.pdfΨηφιακές Δεξιότητες

Μεσογειακό Ινστιτούτου Διεύθυνσης

Συνδέσου Ψηφιακά

Φωτοβολταϊκά και Θερμικά Συστήματα

3cy-exports

Εγγραφή στη λίστα Επαφών του Κέντρου Παραγωγικότητας

Επιλογή Συνεργατών/ Εκπαιδευτών για τα προγράμματα του ΚΕΠΑ / MIM

Έργο Συγχρηματοδοτούμενο από Ελβετία

Ενημέρωσέ με

Ερωτηματολόγιο: Διερεύνηση Αναγκών Κατάρτισης

Διαδικτυακή Πύλη

To ΚΕΠΑ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Κυπριακή Πύλη Δια βίου Μάθησης

Κάντο Ηλεκτρονικά

Μια Παραγωγική Μέρα

Δημόσιες Συβάσεις

Διαγωνισμός Euroskills Κύπρος

Enterprise Europe Network