Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κέντρο Παραγωγικότητας
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις/Εκδηλώσεις/Δελτία Τύπου Η Ευρωβουλευτής κα Αντιγόνη Παπαδοπούλου στο ΜΙΜ

Ανακοινώσεις/Εκδηλώσεις/Δελτία Τύπου


Η Ευρωβουλευτής κα Αντιγόνη Παπαδοπούλου στο ΜΙΜ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο απεγκλωβισμός από την Τρόικα και το Μνημόνιο θα πρέπει να αποτελέσει βασικό στόχο της στρατηγικής μας για τους επόμενους μήνες, δήλωσε η Ευρωβουλευτής (ΔΗΚΟ, Σ&Δ), Αντιγόνη Παπαδοπούλου.


Η κ. Παπαδοπούλου μιλούσε στους φοιτητές των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης (MIM) την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013, πρόγραμμα από το οποίο είναι και η ίδια απόφοιτος.


Η ομιλία της κ. Παπαδοπούλου κινήθηκε σε τρεις άξονες: την οικονομική κρίση και το Μνημόνιο, την ανάγκη για διεξαγωγή έρευνας και απόδοση ευθυνών για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών.


Μιλώντας για το Μνημόνιο η κ. Παπαδοπούλου επεσήμανε ότι οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του θα είναι σοβαρές και ασήκωτες σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και κυρίως στην οικονομία του τόπου. «Η συνταγή της Tρόικα είναι καταστροφική, όπως διαφάνηκε και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου», είπε η κ. Παπαδοπούλου.


Όσον αφορά τη διεξαγωγή έρευνας και την απόδοση ευθυνών η κύπρια Ευρωβουλευτής συμφώνησε απόλυτα τόνισε ότι αποτελούν κλειδί για τα επόμενα βήματά μας και είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Κύπρου. Η κ. Παπαδοπούλου υπενθύμισε πως πριν από ένα χρόνο είχε επίσημα ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας σε όλα τα επίπεδα και ακολούθως απευθύνθηκε και στο Γενικό Εισαγγελέα. «Η ανοχή και η ατιμωρησία μάς οδήγησε εδώ που φτάσαμε σήμερα», ανέφερε η Ευρωβουλευτής.


Τέλος η κ. Παπαδοπούλου, ως εισηγήτρια εκ μέρους του Ευρωκοινοβουλίου για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών, ανέφερε πως είναι σημαντικό οι πολίτες να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, ιδιαίτερα αυτά που απορρέουν από την ευρωπαϊκή μας ιθαγένεια. Στην Κύπρο βασικά δικαιώματα όπως αυτά της ελεύθερης διακίνησης, διαμονής και εργασίας, παραβιάζονται λόγω της συνεχιζόμενης Τουρκικής κατοχής, κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.

Εβδομάδα Ρευματικών Παθήσεων 8-16 Μαϊου 2021

Εβδομάδα Ρευματικών Παθήσεων 8-16 Μαϊου 2021

Μεσογειακό Ινστιτούτου Διεύθυνσης

Συνδέσου Ψηφιακά

Κώδικας Πρακτικής για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παρενόχλησης και της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στη Δημόσια Υπηρεσία

Επιλογή Συνεργατών/ Εκπαιδευτών για τα προγράμματα του ΚΕΠΑ / MIM

Ενημέρωσέ με

Διαδικτυακή Πύλη

To ΚΕΠΑ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Κυπριακή Πύλη Δια βίου Μάθησης

Κάντο Ηλεκτρονικά

Μια Παραγωγική Μέρα

Δημόσιες Συβάσεις